Nieuws

NIEUWS

29-04-2017
Primeur inzet Verkeersregelaars van Buurtpreventie Vught
Vandaag Koningsdag en de primeur voor de verkeersregelaars van het team Buurtpreventie Vught. Het team is van 07.00 uur tot 16.00 uur aktief geweest op de Grote Gent. Gezien de extreme parkeeroverlast van voorgaande jaren had de gemeente besloten dit jaar een parkeerverbod met wegsleepregeling voor de gehele Grote Gent in te stellen en dit te laten naleven door inzet van onze verkeersregelaars.

Tot aanvang van de vrijmarkt tw 10.00 uur werd ter hoogte van het Maurickplein toegestaan daar kort te parkeren om de spullen uit te laden en naar de kraam te brengen, hier moest wel behoorlijk op ingezet worden om dit monitoren en te handhaven maar iedereen had hier begrip voor. Dit gold ook voor de eerste bezoekers die dachten in de Grote Gent te gaan parkeren, deze werden doorverwezen naar parkeergelegenheid rondom het evenemententerrein. Dit jaar kon ook op de parkeerplaats van kasteel Maurick worden geparkeerd waarna via de loopbrug over de A2, het Maurickplein en de vrijmarkt kon worden bezocht, hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Om 11.00 uur werd de verkeersdruk zo groot dat door ons werd besloten de toegang vanaf de Rondweg naar de Grote Gent af te sluiten en alle verkeer (vele honderden auto"s) door te zetten via de oprit van de A2 naar afslag 24 / Haldersenbaan naar de reguliere parkeergelegenheden. Door het kordate optreden en de goede herkenbaarheid als verkeersregelaar had geen enkele automobilist moeite met het opvolgen van de gegeven aanwijzingen. 

├łn passant werden nog tientallen fietsers en bromfietsers die dachten via de Rondweg naar den Bosch te gaan terugverwezen om via de Kleine Gent de Taalstraat te bereiken. Om plm 15.30 uur werd de afsluiting door ons weer opgeheven zodat auto"s weer de mogelijkheid kregen om de overgebleven spullen af te gaan voeren.
Resume... gezien de vele positieve reacties en complimenten een mooie primeur voor de inzet van de verkeersregelaars van het team Buurtpreventie Vught.


 

Terug

WILT U OOK LID WORDEN?

Klik dan hier